Blog

Tipy, jak při kempování ušetřit

Chcete s rodinou nebo kamarády vyjet na skvělou dovolenou karavanem, ale bojíte se, že si to nebudete moct finančně dovolit? V tomto článku vám proto prozradím několik tipů, jak si mé obytné vozy půjčit co nejlevněji, zaměřím se i na rady, jak ušetřit na samotné dovolené a na závěr se podíváme na to, v jakých zemích jsou nejlevnější kempy. 

26. 10. 2023

Vyzkoušejte si život digitálního nomáda v karavanu

Líbilo by se vám žít alespoň na chvíli v zahraničí a pracovat třeba z pláže nebo z kempu uprostřed krásné horské přírody? Pokud máte možnost pracovat na dálku, neboli remote, nic vám tomuto snu nebrání! Půjčte si jeden z mých karavanů a vyzkoušejte úplně nový životní styl. 

26. 9. 2023

Karavanem na Slovensko - 7 cestovatelských tipů

Milujete cestování, ale trápí vás to, že neumíte cizí jazyk a v zahraničí se tak nedomluvíte? Vydejte se na Slovensko – do ráje termálních lázní, vysokohorské turistiky i bohatého historického a kulturního dědictví. Naši bratia jsou, co se týče cestování, velmi často opomíjení, ale věřte mi, mají co nabídnout!

6. 6. 2023

Využijte dálniční známku zdarma a objevte krásy Slovinska

Tradiční turistická místa vás už omrzela a hledáte něco nového? Mám pro vás tip na originální a zatím ještě neokoukanou destinaci, která je od českých hranic vzdálená, co by kamenem dohodil. Z České republiky se vydáte jen přes Rakousko a jste tam. Řeč je o Slovinsku. A víte, co je na tom to nejlepší? Ke všem mým obytným autům dostanete českou, rakouskou i slovinskou dálniční známku zdarma! Vaše náklady na cestu se tak dostanou na úplné minimum.

Nejdříve vám představím čtyři hlavní výhody cestování do Slovinska a následně se spolu podíváme na ta nejkrásnější místa, která můžete při vaší dovolené navštívit.

1. 4. 2023

Podívejte se na 10 nejlepších kempů v Evropě

Už máte jeden z mých karavanů zarezervovaný na vaši dovolenou, ale stále přemýšlíte nad tím, kam se vydat? Abych vám s rozhodováním pomohl, sestavil jsem pro vás seznam 10 nejlepších kempů v Evropě, kde si můžete užít dovolené plné zábavy, odpočinku i přírody. Tak se připoutejte a vyrážíme vstříc novým dobrodružstvím!

16. 2. 2023

Užijte si cestování karavanem s celou vaší rodinou

Plánujete rodinnou dovolenou a pohráváte si s myšlenkou, že byste letos auto nebo letadlo vyšachovali ze hry a vyrazili se mnou? Já jsem rozhodně pro! 

Sice se zdá, že děti budou mít ve škole volno až za dlouho, ale je toho přece tolik, co je potřeba zjistit a zařídit, že na plánování je ten správný čas už teď. Abyste při zvažování všech možností s kým a kam vyrazit neměli tolik práce, jsem tady pro vás, abych vám rozhodování ulehčil. Proto se spolu podíváme na hlavní výhody při cestování s obytným vozem a třeba přijdete na to, že jinak než karavanem na dovolenou už nechcete.

19. 1. 2023

Vsaďte na osvědčené letní destinace nebo se vydejte vstříc novému dobrodružství

Za svými okny už vidím jen sychravé počasí a začíná na mě padat sníh. Je to jasné, zima je tady a já se budu pomalu ale jistě připravovat na pořádnou českou lyžovačku. Než ale na hory vyrazím, jsem pořád myšlenkami na letní dovolené, kterou jsem si tak moc užil. Pojďte se mnou zavzpomínat na prosluněné a teplé dny, krásné chvíle s rodinou u moře nebo kouzelné západy slunce. Můžete tak nabrat inspiraci na další léto s obytným vozem, jelikož na plánování dovolené není nikdy brzy.

8. 12. 2022

Slavné vinice Evropy jsou nejkrásnější na podzim! Vydejte se s karavanem do Champagne nebo Bordeaux

S karavanem si Francii můžete projet křížem krážem, ale já pro vás mám tentokrát tipy, jak strávit ten nejkrásnější podzimní pobyt mezi francouzskými vinicemi. Nalijte si sklenku šampaňského a vemte si k ruce mapu! Jdeme plánovat!

19. 8. 2022

Rybičky, rybáři za vámi jedou karavanem! Kam do Norska za nejlepšími rybářskými úlovky?

Takový karavan, páni, to je vám věc! Hodí se nejen na rodinnou dovolenou u moře či v tuzemském kempu, ale třeba i na rybářskou výpravu s partou kamarádů. Kde berou nejvíce a na co kromě prutu a podběráku při cestách za rybolovem nezapomenout vám prozradím v následujících odstavcích.

20. 7. 2022

S karavanem na cyklodovolenou kolem Dunaje - bezva zážitek pro celou rodinu

Taky se někdy necháte unést a přemýšlíte nad tím, jaké by to bylo prostě se jen tak sebrat a odjet do dálky za dobrodružstvím? Prozradím vám, že skvělé zážitky můžete s karavanem zažít i kousek od domova, respektive u našich jižních sousedů!

2. 6. 2022

10 důvodů, proč vyrazit na dovolenou karavanem

Co na tom karavanu všichni mají? Jestli vám tato otázka vrtá hlavou vždy, když na silnici potkáte karavan s vysmátým řidičem, pak vám pomůžu tuhle záhadu odhalit. Cestování s karavanem má totiž nespočet výhod.

V následujícím článku vám prozradím, jaké jsou hlavní důvody, proč byste rezervaci karavanu pro svou dovolenou neměli odkládat ani vy!

25. 4. 2022

Na čtyřech kolech za českou lyžovačkou

Nastala doba, kdy to vypadá, že se nevymaníme ze spárů vládních nařízení a zůstaneme tak po celou zimu „hezky“ doma na zadku. Já osobně jsem se už s lyžováním v Itálii, Rakousku i jinde v zahraničí se slzou v oku rozloučil. Avšak svou zimní vášeň jen tak na hřebík nepověsím. A tak jsem začal pátrat po destinacích v Česku, kam můžete zvesela vyjet a užít si i několikadenní lyžovačku.

Poznejte společně se mnou místa, kam stojí za to vyrazit s karavanem na zimní dovolenou!

3. 11. 2020

Lákavé destinace pro klidnou podzimní dovolenou

Představte si, že vyrazíte na dovolenou, kde vás přivítají poloprázdné pláže a kempy, města žijící tempem svých vlastních obyvatel a hory, které se bez tíhy turistů můžou konečně nadechnout. Přesně tohle se vám naskytne, když přesunete svou dovolenou do podzimních měsíců. Sezóna karavaningu nikdy nekončí a vyprázdněné turistické destinace si přímo říkají o prozkoumání obytným vozem. Sám jsem velkým fanouškem podzimních cest, a proto jsem vytipoval několik destinací, kam s půjčeným obytným vozem můžete vyrazit. Navíc by byl skoro hřích nevyužít nižší ceny půjčovného i poplatků v kempech! 

31. 8. 2020

5 českých kempů, ve kterých si užijete svou první dovolenou v obytném voze

Jedete na první výlet obytným vozem nebo karavanem a nejste si jistí, kde vás uvítají s otevřenou náručí? A jak to na místech určených pro karavany chodí? Netušíte, co s sebou a co od stanovišť čekat? Inspirujte se tipy na momentálně nejoblíbenější kempy v Česku, které milovníky cestování s obytnými vozy rádi přivítají!

15. 4. 2020

Z Česka do Chorvatska: autem, nebo karavanem?

Na dovolenou do Chorvatska jezdí každoročně stovky Čechů. Je to totiž oblíbená destinace, kde za málo peněz získáme „hodně muziky“. Jak se tam dopravit a která z variant vás vyjde výhodněji? Abyste nemuseli zdlouhavě pátrat, udělal jsem to za vás.

19. 2. 2020

6 + 1 tip na cestu: Jak zvládnout dlouhou jízdu bez nehod?

Dlouhé cestování dá zabrat i ostříleným řidičům. Nedostatek spánku, nepřipravenost na jízdu nebo špatný stav vozidla mohou způsobit nemilý sled událostí. Na co byste si měli dát pozor a jak dlouhé cestování zvládnout?

17. 2. 2020