Blog

10 důvodů, proč vyrazit na dovolenou karavanem

Co na tom karavanu všichni mají? Jestli vám tato otázka vrtá hlavou vždy, když na silnici potkáte karavan s vysmátým řidičem, pak vám pomůžu tuhle záhadu odhalit. Cestování s karavanem má totiž nespočet výhod.

V následujícím článku vám prozradím, jaké jsou hlavní důvody, proč byste rezervaci karavanu pro svou dovolenou neměli odkládat ani vy!

 

Jste svým pánem

Na prvním místě všech výhod a benefitů cestování s karavanem jednoznačně stojí svoboda, kterou dům na 4 kolech nabízí. Během cesty můžete kdykoliv snadno změnit své plány a zůstat o něco déle na místě, které se vám bude líbit, a naopak nezdržovat se dlouho tam, kde se nebudete cítit příjemně.

Nemusíte trpět po celou dobu dovolené v autobuse s dalšími účastníky zájezdu, ani čekat na to, až poletí další letadlo nebo pojede další vlak. V karavanu stačí zapnout pásy, píchnout prstem do mapy a vyrazit!

Pohodlí jako v hotelu

Karavany z mojí nabídky mohou směle konkurovat i lepším hotelům. Na omezeném prostoru nabízejí luxus, který vás možná překvapí.

V těchto vozech jsou vždy k dispozici jsou 2 prostorné postele s možností přistýlky a 2 pohodlná lůžka v alkovně či na elektricky spouštěném lůžku. K tomu navíc disponují vozy oddělenou sprchou a toaletou, které čistotou a komfortem směle předčí všechny umývárny v českých kempech. 

Na závěr musím uvést také to, že v karavanech si pohodlně uvaříte vše, na co máte chuť. Své kuchařské dovednosti můžete předvést u plynového sporáku i u grilu.

Karavan je prostě perfektně vybavený apartmán se vším všudy!

Maximální soukromí

Přecpané hotelové komplexy, kde je hlava na hlavě, nejsou nic pro vás? Upřímně se nedivím. Také nemám rád, když mi někdo kouká až do talíře. 

Při cestování s karavanem si můžete užít soukromí do sytosti. Stačí zastavit na klidném místě, které se vám bude líbit, a užívat si ticha a klidu. A pokud se přece jen rozhodnete pro kemp, pak vám stačí zatáhnout roletky v oknech a zvědaví spolukempovníci si na vás nepřijdou! 

Dovolená po celý rok

Na dovolenou jenom v létě? A co zbývající roční období? S karavanem můžete bez obav vyrazit za dobrodružstvím po celý rok. Díky tomu, že ve vozech najdete jak klimatizaci, tak i výkonné topení, nezaskočí vás ani jarní mrazíky či podzimní nečas. Navíc mimo sezónu lze i snadněji najít místo v oblíbených kempech nebo stellplatzech. 

V posledních letech začali klienti jezdit s karavany i na hory a já se ptám, proč ne? Auto zvládne horský terén bez problémů, lyže, běžky i sáňky se pohodlně vejdou do garáže a pokud zaparkujete chytře hned u sjezdovky, můžete si po ránu užít perfektně upravený manšestr. Prostě pohádka!

Pokud mě sledujete na Facebooku, tak víte, že se většinou neudržím a nabídnu i zajímavou mimosezónní slevu, která udělá cestování ještě o dost veselejší.

Půjčený karavan = půl starostí

Každý majitel auta mi asi potvrdí, že kromě skvělého zážitku z jízdy jsou s vlastnictvím plechového miláčka spojené také věci, které až zas tak příjemné nejsou - pojištění, technická kontrola, pravidelná údržba atd. A to se bavíme o obyčejném osobáku! 

U větších aut jsou výdaje pochopitelně ještě o trošku větší. Řešit se také musí parkování, garážování a mnoho dalšího.

U půjčeného karavanu můžete všechny tyto starosti nechat na mně a užívat si jízdu. Před cestou pro vás vůz důkladně zkontroluju, naplním mu nádrž a na smluveném místě vám předám klíčky. Na vás už bude jen doplnění paliva v průběhu cesty a uvedení vozidla do původního stavu předtím, než mi ho zase odevzdáte.

Samozřejmostí pak je, že všechny vozy jsou plně vybavené. Najdete zde jak nádobí, tak kempingový nábytek či přenosný gril i s dostatečnou zásobou dřevěného uhlí.

Řidičský průkaz, prosím?

Bojíte se, že pro řízení karavanu je zapotřebí nějaké speciální řidičské oprávnění? Chyba! Pro to, abyste mohli koráb silnic kormidlovat nejen po českých, ale i zahraničních silnicích, vám postačí řidičský průkaz B.

Je ovšem jasné, že já i vy budeme klidnější, pokud už máte nějaký ten rok řidičských zkušeností za sebou. 

Věřte mi, že po chvilce za volantem vám řízení karavanu přijde velmi snadné a rychle si na vůz zvyknete. Každopádně je třeba stále myslet na to, že na rozdíl od osobáku je vůz širší, delší a také vyšší. 

Tipy na to, jak pohodlně zvládnout dlouhou jízdu bez nehod najdete na mém blogu.

Děti to budou milovat

Víte, kolik karavan nabízí různých schovek a úkrytů? Pokud vyrazíte na cestu s dětmi, pak si buďte jistí, že se to velmi rychle dozvíte. Děti karavany milují! A milovat je budete i vy, pokud se ani jako rodiče nechcete vzdát cestování jen proto, že se vaše rodina rozrostla o nové členy.

Díky tomu, že karavan nabízí veškerý komfort a možnost vézt s sebou opravdu hodně zavazadel, je perfektním řešením právě pro pohodovou rodinnou dovolenou.

S kojencem, předškolákem i s puberťákem zvládnete dovolenou v karavanu na Mácháči i na Makarské!

Za jakéhokoliv počasí

Karavan je ten nejlepší parťák do jakéhokoli počasí. Vážně! Má klimatizaci, topení, dostatek okýnek, kterými se dá snadno vyvětrat, a co je nejlepší - má 4 kola, na kterých se dá rychle ujet, když hrozí, že z nebe budou padat trakaře.

Kromě tormáda a bleskových povodní neexistuje v Evropě snad žádné počasí, které by vám mohlo zkazit dovolenou. Je ale jasné, že se vyplatí si před cestou zkontrolovat předpověď a podle toho případně upravit svůj itinerář. Pokud vás ale na cestách zastihne třeba krupobití nebo bouřka, pak nemusíte panikařit. Radím zaparkovat spíš na volném prostranství bez stromů, které by na auto mohly spadnout.

Kamkoliv po Evropě? No jasně!

Velkou výhodou je, že pokud se rozhodnete pro zapůjčení vozu z mojí flotily, platíte pouze cenu za počet dní. Neúčtuji si žádnou taxu za ujeté kilometry, a tak je zcela ve vaší režii, zda vyrazíte na Lipno či až na Nordkapp. 

V ceně půjčovného jsou zahrnuté dálniční známky pro Českou republiku, Slovensko, Slovinsko a Rakousko.

Jestli je do Chorvatska lepší jet autem nebo karavanem se dozvíte v článku Z Česka do Chorvatska: autem, nebo karavanem? na blogu. 

Vejdou se kola, pruty, kočárky, ale i hromada suvenýrů

Tuhle vlastnost karavanu mám osobně taky moc rád. Dalo by se totiž říct, že zavazadlový prostor je nafukovací a vejde se do něj tolik věcí, že se vám o tom u obyčejného auta může jenom zdát.

Při putování obytným vozem vás nebudou svazovat žádné velikostní limity zavazadel a v klidu si můžete nabalit kufry třeba 3. Prostorná garáž pojme nejen zahradní nábytek, plážová lehátka či kola pro celou rodinu, ale i gril nebo třeba vybavení na ryby.

V interiéru automobilu se nachází mnoho skříněk, poliček a tajných zásuvek, do kterých se zcela určitě vejdou všechny suvenýry, které vám cestou cvrnknou do nosu.

Věřím, že nyní už chápete, proč si karavany zamilovalo tolik lidí. Pokud se o výhodách cestování s domem na 4 kolech chcete přesvědčit na vlastní kůži, mrkněte na moje stránky PanKaravan.cz, kde najdete nejen detailní informace o všech vozidlech, ale také rezervační formulář, kde si svou pohodovou karavanovou dovolenou můžete zamluvit během pár kliknutí.