Blog

Podívejte se na 10 nejlepších kempů v Evropě

Už máte jeden z mých karavanů zarezervovaný na vaši dovolenou, ale stále přemýšlíte nad tím, kam se vydat? Abych vám s rozhodováním pomohl, sestavil jsem pro vás seznam 10 nejlepších kempů v Evropě, kde si můžete užít dovolené plné zábavy, odpočinku i přírody. Tak se připoutejte a vyrážíme vstříc novým dobrodružstvím!

1. Itálie – Marina di Venezia Camping Village

Začnu rovnou tím nejlepším – pětihvězdičkový kemp Marina di Venezia je na základě hodnocení hostů tím nejlepším kempem v oblasti Benátska a třetím nejlepším kempem v celé Itálii. Najděte si své stání pod borovicemi s výhledem na azurové moře a pláž se zlatavým pískem. Doporučuji si s sebou vzít kola a vydat se po cyklostezce pozorovat racky, volavky i úchvatné západy slunce. Navíc jen dva kilometry od bran kempu se nachází přístav Punta Sabbioni, odkud se za necelou hodinu na lodi dostanete přímo na hlavní náměstí Piazza San Marco v Benátkách. Poznáte tak kouzelné památky UNESCO, budete s dětmi skotačit ve vyhřátém moři a užijete si jen to nejlepší z nejlepších. 


2. Rakousko – Kemp Grubhof

Užijte si přírodu a výhledy na Alpy v luxusním kempu Grubhof kousek od Salzburgu, který byl pro rok 2023 jmenován tím nejlepším kempem v celém Rakousku. Ať už vyrazíte na letní nebo zimní dovolenou, lázeňské centrum se saunami a posilovnou, místní restaurace a vřelá pohostinnost vám zajistí jedinečné vzpomínky. Bez ohledu na to, na jakém místě v kempu zaparkujete, pastvou pro vaše oči bude pozoruhodné 360° alpské panorama. Nejbližší lyžařské středisko Loferer Alm se skoro 50 km sjezdovek je od kempu vzdálené jen 2 km. Ale ani zde nemusíte dojíždět vaším obytňákem – každých 30 minut totiž u kempu staví bezplatný skibus, který vás odveze přímo pod lanovku. No není to paráda? V létě se pak můžete vydat na horské túry nebo poznávat nedaleká města Salzburg a Berchtesgaden. 

3. Slovinsko – Kemp Liza

Ke každému obytnému autu dostanete rakouskou i slovinskou dálniční známku zdarma. Využijte tento bonus a vyražte přímo mezi tyčící se hory do Bovecké kotliny do slovinského kempu Liza. Zaparkujte v zelených hvozdech a užívejte si nedotčené přírody a šumění nedaleké řeky Koritnica. Kemp nabízí nespočet aktivit – na své si zde přijdou milovníci cyklistiky, turistiky nebo třeba raftingu i kajakářství. Děti pak určitě ocení zorbing, paintball, horské koloběžky nebo v zimě lyže a sáňky. Všechny tyto aktivity vám pomůžou zarezervovat správci kempu a vy tak budete mít o starost méně.


4. Slovensko – Mara Camping

Nejezděte příliš daleko a vyražte si užívat krásy našich sousedů! Na své si v Mara Camping přijdou rodiny s dětmi i party kamarádů. Kemp leží na břehu největší vodní nádrže na Slovensku Liptovské Mary. Jsou zde dokonalé podmínky pro jachting, windsurfing, rybolov ale třeba i cyklistiku nebo turistiku. Nedaleko kempu leží termální lázně Tatralandie nebo Bešeňová, kontaktní ZOO, motokáry, bobová dráha nebo třeba Demänovská či Stanišovská jeskyně. Kromě toho je kemp výborným výchozím bodem i k prozkoumávání Tater. 

 

5. Španělsko – Kemp Port Massaluca

Milujete přírodu a rádi pozorujete ptáky vznášející se nad vámi? V katalánském kempu Port Massaluca, který leží asi 200 kilometrů západně od Barcelony, uvidíte supy bělohlavé, rorýse alpské, sokoly stěhovavé a mnohé další. Tyto ptáky budete moct pozorovat jak hnízdí ve skalách přímo nad kempem. Port Massaluca leží na soutoku řek Matarraña a Ebro, kde žijí desítky druhů ryb, jako například candáti, kapři, okouni nebo sumci. Kromě dalekohledu na pozorování ptáků si tedy s sebou vezměte i prut a zarybařte si ve španělských vodách. Asi kilometr od kempu je pak vlaková stanice Faió-La Pobla de Massaluca odkud se pohodlně dostanete do Barcelony, Tarragony nebo Zaragozy. 

6. Německo – Südsee-Camp

K našim západním sousedům často vyrážíme za nákupy, ale Německo rozhodně stojí za delší prozkoumání. Mezi slavnými městy Hamburkem a Hannoverem leží pětihvězdičkový kemp, který nemůžete minout. Součástí Südsee-Campu je vodní park s vnitřními i venkovními bazény, kde se vyřádí úplně každý. O letních prázdninách je zde navíc 6 dní v týdnu animační a zábavný program pro děti, jehož součástí jsou různé sporty, hry a akce. Vy si tak užijete chvíli klidu a o vaše děti bude skvěle postaráno. Necelé dva kilometry je pak historické město Wietzendorf, kam se doporučuji vydat na prohlídku. 

 

7. Belgie – Camping de la Cascade

Pokud vyrazíte přes Německo až do Belgie, rozhodně si musíte udělat zastávku v malém a rodinném kempu de la Cascade, který leží v dojezdové vzdálenosti od Kolína nad Rýnem, Düsseldorfu nebo města Cáchy. Jen, co si ráno uděláte šálek kávy a budete si jej vychutnávat s čerstvým croissantem, můžete obdivovat řeku Amblève, která protéká podél celého kempu. Zde se můžete vykoupat, jezdit na kajaku nebo třeba rybařit. Na výlet se můžete vypravit do vyhlášených jeskyní Remouchamps nebo do městečka Coo, jehož dominantou jsou mohutné vodopády. Zkrátka nudit se tady rozhodně nebudete. 

8. Chorvatsko – Kemp Vala

Chcete obytným autem vyrazit do Chorvatska, ale více kempů, kromě toho vašeho oblíbeného neznáte? Vydejte se až na samotný jih na poloostrov Pelješac do kempu Vala, který leží v docházkové vzdálenosti od oblázkové pláže a křišťálově čistého moře. Zde můžete se svými dětmi sledovat rejnoky, kraby, mořské ježky nebo třeba hvězdice. Po opalovačce a potápění se schováte do stínu staletých borovic a olivovníků. Přímo z kempu budete mít krásný výhled na nedaleký ostrov Korčula a malé ostrůvky a útesy. Pokud nebudete chtít vařit, oceníte místní pizzerii a plážový bar, který v kombinaci s průzračným mořem udělá z vašeho pobytu nezapomenutelný zážitek.

9. Polsko – Camp9 Nature Campground

Pokud nechcete jezdit příliš daleko nebo jedete jen na prodloužený víkend, tento tip je pro vás jako dělaný. Camp9 totiž leží asi jen hodinu od českých hranic, u městečka Tarnovské hory, kousek od Katovic. Kemp se pyšní svou ekologickou vybaveností – budete se sprchovat ve vodě z blízkého jezera a připojíte na elektřinu vyrobenou ze sluneční energie. Samozřejmostí je také box na biokompost. Každé ráno se pak můžete zapojit do lekcí jógy. Na své si zde ale přijdou i váleční nadšenci, jelikož se v okolí nachází nespočet vojenských bunkrů. Kromě toho si můžete udělat výlet do nedaleké Osvětimi, kde se dozvíte mnoho informací o temné historii tohoto místa a spojíte tak příjemné s užitečným. 

10. Rakousko – Camping Mexico

Jste v Rakousku, otevřete dveře svého karavanu a vidíte do dalších dvou zemí. Že to není reálné? Opak je pravdou! Kemp Mexico leží v jedné z nejkrásnějších krajin střední Evropy, u břehu Bodamského jezera, které hraničí s Rakouskem, Německem a Švýcarskem. V dojezdové vzdálenosti je navíc ještě další země – Lichtenštejnsko. Pokud tedy máte dobrodružnou povahu a rádi objevujete nové země a městečka, Mexico bude přesně pro vás!

 

 

 

Jestli jsem vás alespoň jedním kempem nalákal, rezervujte si své obytné auto včas na tel. +420 603 820 308 nebo přes e-mail info@pankaravan.cz.